PRESENTACIÓ – LES DONES FEM CULTURA

Des de la Marina Alta, les dones també fem cultura i volem ser visibles. Per aquest motiu, ens hem reunit per compartir, reflexionar, imaginar, treballar, i també reivindicar una major presència de les dones en els espais culturals.

Les polítiques d’igualtat dins de tots els àmbits, i també dins de la cultura, són necessàries per a assolir la igualtat entre homes i dones com a principi jurídic universal. La diversitat ha de ser l’eix enriquidor i per aquest motiu, crear espais de reflexió i comunicació com aquests, on ens puguem escoltar, són necessaris per a trencar la precarització del nostre treball i el sostre de vidre, i així, agafar-nos de la mà i sortir del sòl enganxós que moltes vegades no ens deixa avançar.

Volem conéixer-nos, volem saber qui som, volem fer associacionisme i poder fer des de les reivindicacions individuals, una lluita col·lectiva que genere visibilitat i difusió.

En la nova era de la tecnologia i els moviments globals fluids, ja hi ha tota una generació de dones que hem fet grans passes fora de la comarca per a desenvolupar-nos en camps dels quals ací hi havia carència.

Com a resultat d’això, ara som ací a la Marina un grapat de dones de diverses disciplines artístiques que estem nodrint la terra materna amb tots els coneixements, les inspiracions i els guanys assolits arreu del món. Som conscients del valor diferencial que això imprimeix al nostre territori.

Amb aquest nou pas estem connectant-nos, prenent consciència del que està aportant cadascuna des de la seua especialitat i fent xarxa per tal de sumar forces. Aquest és un moment històric. Mai hi ha hagut en la Marina dones tan formades amb tantes disciplines culturals.

Sumades podem tot!

 

Si a tu també t’apeteix participar, serà el divendres 9 de juliol a les 19:30 h als Porxes de Pedreguer (plaça Dr. Calatayud).

Pots inscriure’t a través del següent enllaç: