ACTUALITAT

Comarca • 9/06/2021

La Biblioteca comarcal ‘La Marina Alta’ sorgeix com un nou servei de consulta i investigació que obri la seu de la MACMA a al ciutadania.

“Aquest projecte començà a idear-se cap a finals del 2019 amb la intenció de recopil·lar i completar el fons bibliogràfic de publicacions locals i comarcals que la MACMA ja tenia i qua s’havia anat nodrint al llarg dels anys amb les donacions dels diferents ajuntaments”. Així, ara l’entitat compta publicacions referenciades de 29 municipis de la Marina Alta, repartits en amb més de 1.000 referències on podrem publicacions, material audiovisual o fins i tot musical. 

Aquella idea inicial va anar prenent forma i cos al llarg del 2020 fisn que a finals d’aquest passat any, l’equip tècnic es va posar en marxa per generar una nova pàgina web que fos útil per a consultar totes les referències que els i les usuàries podrien trobar a la seu de la MACMA. No és tracta d’un biblioteca a l’ús, sinó més bé d’un servei de consulta on qualsevol persona que estiga investigant puga realitzar les seues cerques inicials així com rebre l’assessorament tècnic des de la MACMA i derivar-lo i vers els serveis bibliotecaris, fons locals i arxius de la comarca, així com facilitar els contactes amb altres investigadors locals per facilitar l’intercanvi de coneixement i l’itinerari de la investigació. 

En la nova pàgina web es podrà consultar el fons disponible per després poder anar a realitzar les consultes pertinents ‘in situ’. A més a més, la pàgina web permetrà en un futur, complementar i implementar la informaicó dels fons locals i materials d’arxius dels pobles de la comarca que ho vulguen. També es podrà accedir a demanar cita prèvia per treballar i consultar directament a la seu de la MACMA i per últim,  i una part fonamental, en la pàgina web els usuaris i les usuàries també es podran convertir en donants dels seus treballs d’investigació. 

El president de la Mancomunitat ha destacat les possibilitat de crear xarxa entre diferents investigadors i sobretot  la possibilitat de recopilar treballs dels joves investigadors a través dels seus treballs de fi de grau, fi de màster o tesis doctorals, refermant la transversalitat de les diferents àrees de la Mancomunitat, en aquest cas entre Cultura i Xarxa Jove, ja que que “des de la MACMA sempre hem apostat per la transversalitat de la cultura i de fer comarca a través d’aquesta, en el sentit més ampli possible i integrador possible”.

Nova pàgina web:  www.bibliotecalamarinaalta.org