ACTUALITAT

La Marina Alta  • 06/03/2021

LA XARXA JOVE DE LA MARINA ALTA ENCETA LA CAMPANYA «EL MEU COS, LES MEUES NORMES» AMB MOTIU DEL 8 DE MARÇ.

El passat 2020 La Xarxa Jove Comarcal, de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, encetà el projecte comarcal «Trenquem els rols» amb diverses campanyes de sensibilització. Aquest projecte comarcal acaba aquesta mateixa setmana, amb motiu del 8 de Març, amb la campanya «El meu cos, les meues normes».

Aquesta campanya pretén visibilitzar de forma artística i respectuosa alguna part del cos d’aquells i aquelles joves voluntàries que vulguen participar en aquesta reivindicació del respecte al cos, des d’una perspectiva de gènere treballant així el concepte de la no cosificació sexual.

La cosificació sexual ocorre quan es considera una persona com un objecte sexual, atés que s’han separat els atributs sexuals i la bellesa física de la resta de la personalitat i existència com a individu, i han reduït els atributs a instruments de plaer per a una altra persona. Es considera que la cosificació sexual és censurable i que juga un paper important en la desigualtat entre gèneres.

Aquestes fotografies foren preses, els passats mesos, als i les joves voluntàries dels Centres d’Informació Juvenil de Pego, Dénia, Benissa i Ondara.

Des de la Xarxa Jove Comarcal es pretén ampliar aquesta campanya amb el lema «Empodera’t i respecta’m, participa de la nostra revolució!». Amb l’objectiu de convidar a la gent a publicar a les seues xarxes socials una foto de la part del seu cos que considere, i utilitzant els hashtags  #revoluciojovemarinaalta i #elmeucoslesmeuesnormes.