ACTUALITAT

Comarca • 29/01/18

La MACMA duu fins als instituts l’obra de Maria Ibars

Arranca a l’IES Maria Ibars de Dénia la I Campanya La MACMA als instituts de la Marina Alta: un projecte que abraça els poemes de l’escriptora de Dénia a través de la música del professor i cantant Jaume Ginestar

“Des de la MACMA, coincidint amb el 20è Aniversari de l’entitat i al mateix temps amb el 20è Aniversari de la Campanya de Teatre a les Escoles de la Marina Alta i tenint en compte que la nostra entitat també treballa l’àmbit de la Joventut a través de la Xarxa Jove Comarcal Marina Alta, hem posat en marxa una campanya per traslladar fins als instituts, un àmbit de l’ensenyament que la MACMA no havia abraçat fins ara, l’esperit de vertebració cultural i comarcal que guia el nostre eix principal d’acció”. Amb aquestes paraules, el president de la MACMA Vicent Grimalt introduïa el passat divendres a l’IES Maria Ibars de Dénia la nova campanya de la Mancomunitat Cultural.

Pel que fa a la síntesi del projecte, tal com explicà el gerent de l’entitat Jovi Lozano-Seser, la I Campanya de la MaACMA als instituts oferirà durant el primer semestre de 2018 una activitat dins l’aula destinada a difondre l’obra de l’escriptora i poeta de Dénia Maria Ibars des d’un format inèdit tal com és la música del professor i artista Jaume Ginestar, el qual ha musicat l’obra de l’autora en el seu disc 10 Poemes de Penyamar. De fet, la campanya arrancà, tal com subratllà el vicepresident de la MACMA Rafa Carrió a l’institut que va engegar “un projecte tan bonic i transversal”.

Tot seguit, el director del centre Pepetoni Server donà pas a la professora Pepa Garcia, la qual realitzà una emotiva introducció de la vida i obra de Maria Ibars per precedir la intervenció de Jaume Ginestar, el qual no només parlà del procés d’enregistrament del seu disc sinó que interpretà les cançons destacades del treball per tal de refermar la interrelació entre els llenguatges creatius i l’estimulació cultural de l’alumnat.

En definitiva, la sessió als centres d’ensenyament secundari pretén, per una part, conscienciar sobre el llegat literari d’una escriptora fonamental dins la literatura comarcal i, d’altra banda, apropar a l’alumnat un model de concert i uns estils de música –des del pop, el bolero o la bossa-nova– no massa coneguts dins del seu segment generacional.

Una iniciativa per gaudir de la nostra música, de la nostra literatura: els valors de pedagogia cultural en què es basteix la MACMA.