PUBLICACIONS

Alcalalí • 27/2/19

Aquesta presentació ve precedida per la de la vall de Gallinera i la presentació oficial que tingué lloc al novembre amb motiu IV Fira comarcal.

La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta presentà a Alcalalí el passat  diumenge 24 de febrer, tot aprofitant el marc temàtic del Feslalí, el mapa  atrimonial de la comarca: un projecte en què s’ha treballat durant els dos  darrers anys i que es presentà per primera vegada el passat mes de novembre dins la IV Fira Marina Alta, tal com introduí el gerent de l’entitat Jovi Seser en  l’acte que tingué lloc a la plaça d’Alcalalí. Tot seguit, tal com explicà la responsable del plànol i tècnica de la MACMA, Núria Gómez Bolufer, el mapa  cultural i patrimonial és una síntesi visual de la Marina Alta que, per un costat presenta el mapa actual de comunicacions i, per l’altra banda, resumeix en format il·lustrat i a través d’icones i capes temàtiques el patrimoni conjunt de la Marina Alta.

Un projecte consensuat entre tots els municipis que integren la MACMA i que suposa un recurs cartogràfic propi i que compta amb una potencialitat didàctica que serà explorada tant als centres docents com als pobles de la comarca en successives presentacions d’aquesta iniciativa de conscienciació  del territori. I és que el mapa, que des de la passada tardor pot consultar-se i  conseguir-se a les oficines de turisme, es difondrà i promourà des de diferents  tipus d’actes per tal de consolidar una ferramenta que des de feia temps es  demandava per part dels departaments de turisme i promoció econòmica dels  municipis de la comarca.