PUBLICACIONS

Benissa • 14/12/18

32a Edició de l’almanac tradicional  

L’espai cultural “Les Cases del Batle” de Benissa acollí ahir dijous la presentació del Calendari dels Brillants 2019, l’almanac més important dins del nostre mapa literari i cultural, tal com introduí el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Benissa Manuel Juan Giner. Ja a continuació, Jovi Lozano-Seser, gerent de la MACMA, entitat editora del projecte, repassà el procés “gairebé artesà” de distribució que acompanya la publicació del calendari cada any i que en cada edició abasta més referències i punts de venda.
“Des de la MACMA, així com des de tots els municipis de la comarca que l’integren i que fan possible l’edició del calendari, estem molt satisfets de la singladura d’un treball que arriba a totes les nostres comarques i que  consegueix difondre i promoure amb prestigi la marca Marina Alta i, especialment la geografia benissera, bressol del senyor Joan de Plamolins”.
Ja en la presentació més literària del volum d’enguany, Joan Josep Cardona,
responsable i propietari d’aquest veterà projecte editorial, descrigué les innovacions que enriqueixen la publicació de 2019, com ara l’apartat d’articles monogràfics dedicat a Sant Vicent Ferrer o l’apèndix La natura raonada amb articles de caire científic que complementen el ventall intel·lectual del gruix d’una publicació que creix en pàgines i continguts.
Tal com reiterà Cardona pel que fa al nou volum i a la seua notable repercussió
després del 30é aniversari de fa dues edicions, “s’ha de destacar que el  alendari creix any rere any per l’activisme d’uns col·laboradors i  ol·laboradores que fan relluir el seu talent en un àmbit, el del coneixement, que cada vegada necessita més atenció en un món tan canviant i necessitat de raonament com el nostre”.
El Calendari dels Brillants 2019 ja està disponible a les llibreries de la Marina Alta i, pel que fa a la promoció de l’edició d’enguany, a principis de gener es realitzarà al municipi de Teulada una nova presentació de l’almanac.