ACTUALITAT

Comarca • 08/02/2017

El Calendari dels Brillants
esdevé cinema

Joan Josep Cardona dirigeix i produeix una pel·lícula documental que commemora el 30é Aniversari d’aquest estimat almanac

El passat divendres es realitzà a Ondara una projecció íntima del documental que ha dirigit i produït íntegrament l’escriptor i cronista benisser Joan Josep Cardona per commemorar les tres dècades d’aniversari que ha complit enguany el Calendari dels Brillants, la publicació de la qual és propietari i coordinador des dels seus inicis. No debades, en el film s’expliquen els orígens de l’almanac, així com les influències i lligams que els vinclen amb altres almanacs de la resta del territori lingüístic en llengua catalana.

El treball, realitzat conjuntament amb el càmera Daniel Mas, és una panoràmica històrica i cultural de la Marina Alta –i alhora del País Valencià– a través del senyor Joan de Plamolins: la figura central, alhora alter ego de l’autor que vertebra el projecte global del Calendari dels Brillants. A través dels seus ulls, de les seues vivències, l’espectador identifica el seguit de realitats culturals que forgen el nostre territori i que han estat ja retratades per les escriptores i escriptors que han format part de la família dels Brillants.

Un treball audiovisual tan simbòlic com metafòric, de celebració i reivindicació de les nostres arrels, que serà projectat pels pobles de la comarca en la gira promocional que s’ha coordinat des de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta.