ACTUALITAT

Comarca • 12/04/2021

La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta incorpora dos Tècnics en Animació Sociocultural i Turística dins la línia de suport de la Xarxa Jove de l’Institut Valencià de la Joventut.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) destina 149.500€ a la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, dins la línia de suport a la Xarxa Jove per a la contractació de personal tècnic de joventut per a desenvolupar polítiques públiques que incideixen en la població jove de la Marina Alta.

El Pla Concertat de Joventut 2019 – 2023 de municipalització de les polítiques integrals de joventut, inclou entre altres punts l’atorgament de subvencions perquè les entitats locals procedisquen a la contractació o el nomenament de professionals de joventut, dels grups A i B per aquesta anualitat i les futures.

El fonament d’aquestes subvencions a mancomunitats és donar assistència als pobles de menys de cinc mil habitants per a consolidar el servei i atenció a la joventut d’aquests municipis, a més de la coordinació amb la resta de personal tècnic de joventut dels pobles de més de 5000 habitants de les respectives comarques.

Aquest personal tècnic té com a missió fonamental la redacció i elaboració del Pla Jove de la Marina Alta, mitjançant la recopilació de dades estadístiques referides a persones joves, realització d’enquestes i entrevistes a joves a més d’entrevistes a professionals de la joventut i/o persones significatives en l’àmbit territorial. L’estratègia també contempla l’organització d’un fòrum jove com a eina de participació mitjançant la qual les administracions públiques i les persones joves dialoguen i treballen conjuntament per a construir les polítiques públiques territorials i sectorials. A més, aquest personal tècnic ha de fomentar l’adhesió al Carnet Jove i també vetllar per la creació d’activitats de caràcter comarcal sota el paradigma de l’oci educatiu, el voluntariat, l’educació en valors o el benestar emocional entre d’altres.

D’altra banda, contribuiran al treball dels diferents serveis de la Generalitat Valenciana en l’àrea geogràfica, en tots els programes, activitats i campanyes dirigides a joves i adolescents, o que els afecten, amb l’objectiu d’aconseguir la coordinació entre totes les entitats que actuen en el territori.

Cal recordar que la MACMA compta ja des de fa dos exercicis amb una tècnica de joventut coordinadora de la Xarxa Jove Marina Alta i que la nova resolució complementarà aquest servei existent amb dos places tècniques addicionals, amb titulació de Tècnic en Animació Sociocultural i Turística o Tècnic en Integració Social. Està previst en els pròxims mesos incorporar una tercera figura de dinamització juvenil, fins a assolir un total de quatre places tècniques per al servei de la joventut de la comarca dels pobles de menys de 5000 habitants.

El passat 6 d’abril prengueren possessió el nou personal tècnic en dinamització juvenil, Àlex Alemany i Carla Llavori, amb la titulació de Tècnic en Animació Sociocultural  i Turística, que s’encarregarà de donar suport directe als pobles de menys de 5000 habitants de la MACMA què són: Alcalalí, L’Atzúbia Forna, Beniarbeig, Benidoleig, Benigembla, Benimeli, Castell de Castells, El Poble Nou de Benitatxell, El Ràfol d’Almúnia, El Verger, Els Poblets, La Vall de Gallinera, La Vall de Laguar, La Vall d’Ebo, La Vall d’Alcalà, La Llosa de Camatxo, Llíber, Murla, Orba, Parcent, Sagra, Sanet i els Negrals, Senija i Xaló.