El passat divendres dia 18 de Febrer es va realitzar un dels primers actes presencials per a les mancomunitats de la Comunitat Valenciana, en el qual la MACMA es va veure representada per el seu president de la Mancomunitat Jose Ramiro Pastor.

Pont Europa i la Federació Valencia de Municipis i Províncies (FMPV) convocaren a totes les mancomunitats de la nostra comunitat a aquest acte, que va tindre lloc en la Fundació Universitat- Empresa de València (ADEIT).

L’acte va estar dirigit per Elena Cebrián, Secretària Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, el Director General de Coordinació de l’Acció del Govern Juan Ángel Poyatos, el Director General d’Administració Local Antoni Such i  Rocío Briones, Directora General d’Ocupació i Formació de LABORA.

En aquest acte es va exposar la importància del pressupost de 9 milions, que per primera vegada dotarà a les administracions públiques i mancomunitats de personal especialitzat per a gestionar eficientment els fons europeus que tenen com a objectiu impulsar i dinamitzar el territori valencià.

Aquest treball es posarà en marxa en propers mesos i té la intenció que “donar als municipis i mancomunitats amb menys recursos, l’oportunitat de vertebració del territori per a que els fons europeus puguen arribar a totes les PYMES i municipis de la Comunitat” segons va expressar la Secretària Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián.

Segons la informació facilitada per l’oficina Pont a Europa de la FVMP, la convocatòria d’ajudes per a la contractació de tècnics de projectes europeus a les mancomunitats,  està en fase de redacció i està prevista la publicació de l’ordre en els mesos vinents. Han destacat que les ajudes permetran la contractació de tècnics per a la gestió de projectes europeus (tant dels fons Next Generation com del pressupost ordinari) i l’assessorament a empreses i PYMES de la zona, com la contractació dels tècnics que es farà a través de les mancomunitats, en el cas dels ajuntaments de menor població, i directament des dels ajuntaments, en la resta de casos. A més a més la Federació ja ha avançat que  hi haurà un període de formació per als professionals contractats.

La presència dels municipis i de les mancomunitats en la gestió dels fons europeus, és una oportunitat única que segons el president de la MACMA Jose Ramiro, donarà l’oportunitat promoure i impulsar la nostra comarca.