ACTUALITAT

Comarca • 19/06/2020

La vall d’Alcalà retorna a la MACMA

El ple de l’ajuntament de la vall d’Alcalà aprovà ahir per majoria absoluta la reincorporació a la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, vora deu anys després de la separació de l’entitat

Ahir dimecres 17 de juny de 2020, el ple de l’Ajuntament de la vall d’Alcalà aprovà per majoria absoluta la moció per mitjà de la qual el municipi es reincorporarà a la MACMA després de les tramitacions oportunes una vegada el ple de la Mancomunitat ratifique la nova entrada. En paraules de l’alcalde de la vall Pablo Martínez Sarch, la decisió comptava amb la unanimitat de les regidores ja que “el fet de reintegrar-se dins la MACMA ja es valorava des de feia molt de temps com una oportunitat per involucrar-nos més en el teixit comarcal i així potenciar la promoció de la vall d’Alcalà dins del conjunt de la Marina Alta”. Segons Martínez, “formar part d’un organisme de difusió  cultural com la MACMA permetrà que allò que fem a la vall d’Alcalà tinga més repercussió fora”.
Per al president de la MACMA, José Ramiro, el qual ja es reuní amb l’equip de govern a principis d’any per abordar el retorn del municipi a la Mancomunitat, “es tracta d’una molt bona notícia ja que vam encetar la legislatura amb l’objectiu de recuperar la totalitat dels municipis de la comarca i només en 2020 ja s’han reincorporat dos dels tres municipis que faltaven“. I és que amb l’entrada de la vall d’Alcalà, la MACMA la integren de nou 32 dels 33 municipis de la comarca. Segons Ramiro, “el retorn de la vall d’Alcalà és una gran notícia per a l’entitat i per a la comarca ja que des de la Mancomunitat sempre s’ha valorat la importància dels pobles de l’interior dins la perspectiva de la cohesió de la Marina Alta; a més, la vall d’Alcalà és un dels tresors paisatgístics del nostre interior, representat en recursos com els despoblats moriscs, amb més de quatre segles d’existència, els quals foren declarats ara fa deu anys Bé d’Interés Cultural en una intervenció de protecció del patrimoni que comptà amb el recolzament actiu de la MACMA”.
Pel que fa a la importància d’aquesta reincorporació, cal dir que s’emmarca en el pla de creixement de la Mancomunitat, la qual a dia de hui contempla no només la Cultura com a àmbit competencial, sinó també la Joventut, el Turisme, l’Educació i els Esports.