ACTUALITAT

Comarca • 29/06/2021

La Xarxa Jove de la Marina Alta i l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) col·laboren amb el Programa Erasmus + DeAmicitia d’aquest estiu a la Marina Alta.

DeAmicitia és una entitat que treballa amb joves d’Europa dintre del Programa Erasmus +, basat en tasques de voluntariat ambiental, desenvolupament del teixit social i foment de la interculturalitat. L’activitat principal de De Amicitia és el desenvolupament local i el medi ambient utilitzant els camps internacionals de voluntariat (workcamps) com a eina d’educació no formal.
Aquest projecte ja es porta a terme des de fa anys al municipi de Calp, mitjançant activitats de conscienciació mediambiental en la preservació de l’ecosistema marí.

Enguany, i com a novetat, des la Xarxa Jove de la Marina Alta, integrada en la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, conjuntament amb Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) s’ha col·laborat activament en fer possible una primera prova pilot als municipis de Sagra, El Ràfol d’Almúnia, Benimeli, Sanet i els Negrals, Tormos, Beniarbeig, Ondara, El Verger i els Poblets.

Des de meitat del mes de juny i fins a finals de setembre diversos grups de joves europeus, residents en l’habitatge que disposa l’ONG DeAmicitia a Sanet i els Negrals, s’integraran en la vida diària dels municipis que conformen aquesta per conèixer els costums i tradicions, la cultura, el patrimoni i els recursos endògens que caracteritzen els pobles. Participant així en activitats que fomenten el desenvolupament comunitari local, intervencions artístiques o d’intercanvi lingüístic entre d’altres.

Aquesta és una oportunitat perquè la joventut local de la Marina Alta conega de primera mà el Programa Erasmus + amb l’objectiu de fomentar la seua participació visitant en un futur altres països, afavorint així l’intercanvi europeu a la Marina Alta.

 

Amb l’alcalde de Benimeli.

Amb l’alcalde de Sanet i els Negrals.

Amb la Corporació Municipal de Beniarbeig.

Amb la Corporació Municipal de Sagra.

Amb l’alcalde d’Ondara.

 

Amb l’alcaldessa dels Poblets.

 

Amb el Regidor de Joventut del Verger.

Amb la Regidora de Joventut del Ràfol d’Almúnia.