PUBLICACIONS

Dénia • 30/5/19

El tradicional dinar de germanor dels Brillants reuneix al CdT Marina Alta de Dénia autores i autors de tot el territori valencià per tal de celebrar l’edició de 2019 del veterà almanac

Ahir dijous tingué lloc al CdT Marina Alta de Dénia el ja tradicional dinar de germanor dels col·laboradors i col·laboradores del Calendari dels Brillants conjuntament amb els membres de la MACMA. Un encontre per celebrar l’edició del volum de 2019 i alhora una reunió per abordar la propera edició d’aquest veterà almanac que sobrepassa les tres dècades d’existència. Pel que fa al paper de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, entitat editora de l’almanac, el President en funcions de la MACMA Vicent Grimalt, en representació dels municipis de la comarca, felicità en primer lloc la gran labor del Centre de Turisme Marina Alta de Dénia com a amfitrions de l’encontre i tot seguit, ja en referència al XXXIII Calendari dels Brillants, valorà el talent dels escriptors i de les escriptores de tota la geografia valenciana que any rere any hi col·laboren i els traslladà la satisfacció d’haver representat a la Mancomunitat en les quatre darreres edicions del dinar de germanor.

Per la seua part, Joan Josep Cardona, coordinador i ideòleg del projecte, aprofità la tertúlia de cloenda per valorar la qualitat i pluralitat de les firmes que fan del calendari un document únic dins del nostre àmbit literari. I és que el Calendari dels Brillants no ha abandonat mai el seu peculiar deix d’ironia i mordacitat que ha permés durant més de tres dècades filar un discurs multidisciplinari on el rigor i la profunditat dels temes tractats es conjuga amb un punt de vista afable i, sobretot, proper. Un principi que, sense oblidar la creixent capacitat d’anàlisi dels articles que s’hi publiquen, se seguirà potenciant, tal com reiterà Cardona en el resum de l’exercici. Entre les novetats que ha suposat l’anualitat editorial, tal com explicà el gerent de la MACMA Jovi Seser, cal destacar aspectes com l’augment dels punts de distribució, sobretot a les comarques centrals –s’han sumat nous punts de venda en llibreries de Muro, Albaida, Xàtiva, Alcoi o Cocentaina– fins a superar ja els trenta punts de venda només dins del País Valencià.

En resum, nous estímuls per consolidar la trajectòria del Calendari dels Brillants, el qual ja ha encetat el procés de treball per a l’edició de 2020, la qual veurà la llum a finals d’any, concretament a principis de desembre. Mentrestant, però, la maquinària creativa dels Brillants bullirà d’enginy durant tot l’estiu.