PUBLICACIONS

Dénia • 10/1/20

Nascut el 1929 a Dénia, des de l’adolescència, amb la seua implicació en el món del teatre i la ràdio, Vicent Balaguer ja demostrà que seria un dinamitzador únic dins l’escena cultural de Dénia i de la Marina Alta

Amb aquestes paraules, el gerent de la MACMA Jovi Seser introduí anit l’homenatge que la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta li dedicà a l’il·lustre denier en el marc de la presentació del Calendari dels Brillants 2020. Tot seguit, el director de l’almanac, Joan Josep Cardona, realitzà un recordatori de totes les firmes que el Calendari perdé durant 2019 amb especial menció al llegat de recerca i compromís de Balaguer, el qual participà en el projecte des dels seus inicis amb el seu reconegut enginy i talent. Cal esmentar que Vicent Balaguer publicà ininterrompudament des de 1976 articles al diari Canfali i conreà sempre l’estudi de la història quotidiana, de les petites històries que configuren el gruix de la memòria recent, tal com assenyalà Seser en destacar fets com el nomenament de Vicent Balaguer com a fill predilecte per part de l’Ajuntament de Dénia el 2007: “Un reconeixement que encara engrescà més l’activisme cultural d’un home del seu poble i de la seua gent”.
L’homenatge estigué precedit de la projecció de la primera part del documental del Calendari dels Brillants i inclogué la part de l’audiovisual on intervé Balaguer. Cal esmentar que l’alcalde de Dénia Vicent Grimalt lliurà a continuació a la néta de l’homenatjat, Marina Flores Balaguer, la C de la MACMA: un guardó commemoratiu en reconeixement a la contribució cultural de Balaguer. A l’acte assistiren també el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, Raúl García de la Reina, a més dels familiars i amics de Vicent Balaguer. Ja en la part final de l’acte, es parlà de l’edició d’enguany de l’almanac: una publicació que ja ha assolit trenta-tres edicions i que serà presentat de nou el proper dissabte 25 de gener al Poble Nou de Benitatxell (Centre Social, 12.00 hores) en el marc d’un vermut literari.