SERVEI MANCOMUNAT D’ARXIUS

 

El Servei Mancomunat d’Arxius de la Marina Alta és un servei de la MACMA per a la recuperació, organització, informatització i difusió del patrimoni documental de la Marina Alta.

Es tracta d’un servei que es va iniciar el juliol de 2000, veient els bons resultats obtinguts a la comarca de La Safor. Aquest servei s’ofereix pels tècnics d’Arxiu que realitzen la seua tasca, de manera itinerant, pels pobles de la Marina en funció dels dies contractats per cada Ajuntament. A data de hui ja són molts els serveis mancomunats els que funcionen al País Valencià com ara el Servei Mancomunat d’Arxius de la Safor, el de la Vall d’Albaida, de la Ribera, de la Marina Alta, entre d’altres.

Aquest servei està dirigit principalment a ajuntaments per a l’organització dels arxius municipals de la comarca amb una doble finalitat:

1. Servir a l’administració.
El temps passa, la documentació cada vegada es major i per a una correcta i ràpida recuperació de la informació és necessari adequar l’arxiu a les noves tecnologies d’organització, conservació i recuperació documental.

2. Servir als investigadors.
El servei recupera, conserva i difon el patrimoni documental d’un municipi perquè, a la fi, es tracta de conservar la memòria, els costums d’un poble per a les generacions futures. Els investigadors, estudiosos, qualsevol ciutadà té l’oportunitat de treballar amb documentació de primera mà per a futurs estudis, publicacions, articles, etc.

En resum, es tracta d’una eina fonamental per a un recurs bàsic per als ajuntaments com és el de l’arxivística.

Contacte Servei Mancomunat d’Arxius: Telèfon 620 852 283