La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta organitza el III Taller de construcció de pedra seca 2022 a la Marina Alta. 

Després de l’èxit de participació en les dues edicions passades del Taller de Construcció de pedra seca, les àrees de cultura i joventut de la la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta organitzen una nova edició per a les dates 26 i 27 de març (a Jesús Pobre), 2 i 3 d’abril (a Benigembla) 9 i 10 d’abril (a El Poble Nou de Benitatxell).

Aquesta iniciativa de formació pretén introduir a l’alumnat a la tècnica tècnica constructiva de la pedra seca, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO el 2018. 

Es tracta d’un curs formatiu de 40 hores en el que aprendre i introduir-se en la tècnica constructiva tradicional. Especialment indicat per a gent o col·lectius del sector de la construcció, arqueologia i/o rehabilitació per les oportunitats de treball i futur que pot oferir a l’alumnat.

Enguany com a novetat el curs serà d’especialització en aquesta tècnica constructiva i per tant s’impartiran conceptes de major complexitat tècnica respecte a anys anteriors: 

– Construcció de voltes o cobertes de pedra 

– Construcció d’arcs i llaurat de pedra.

– Perfeccionament en la pavimentació de senders i camins. 

 

Les sessions tindran lloc els dissabtes: de 9.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 18.00 h, i els diumenges: de 9.00 h a 14.00 h, i combinaran formació teòric-pràctica. Es realitzarà en diferents poblacions de la Marina Alta , pel que resulta imprescindible tenir vehicle propi o disponibilitat de transport.

Tot el material necessari per a la realització del taller així com els equips de protecció individual estan inclosos, a més s’informa que les places són limitades tenint prioritat joves de 16 a 30 anys i públic general resident a la Marina Alta.

Cost: 40€.

Més informació: 96 575 72 37

Termini d’inscripció: fins al 14 de març

Enllaç d’inscripció: punxa ací