El passat dissabte 2 d’abril tingué lloc a Benigembla l’obertura del III Taller de construcció de pedra seca organitzat per les àrees de cultura i joventut, la Xarxa Jove, de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta. 

Aquest taller pretén ser una introducció en aquesta tècnica constructiva declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2018 i al mateix temps un emblema inconfusible en el paisatge de la nostra comarca i amb un clar vincle amb la resta de pobles mediterranis. El curs complet comprèn una totalitat de 40 hores de formació segmentades en tres caps de setmana i en dos ubicacions geogràfiques diferents de la comarca: Benigembla  i Jesús Pobre. 

Enguany com a novetat el curs és d’especialització en aquesta tècnica constructiva i per tant s’impartiran conceptes de major complexitat tècnica respecte a anys anteriors: construcció de voltes o cobertes de pedra, construcció d’arcs i llaurat de pedra i perfeccionament en la pavimentació de senders i camins. 

Per a la MACMA, des de les àrees de cultura i joventut, destaquen el fet que en el taller de construcció de pedra seca conflueixen molts valors transversals: des de la reivindicació del nostre patrimoni a la dinamització formativa i professional de les generacions joves mitjançant la Cultura.