ACTUALITAT

Comarca • 12/03/2021

La MACMA estrena campanya de sensibilització sota el lema ‘Un mercat de cultura viu. Cultura a Kilòmetre 0’

Amb una clara intenció de vertebrar la comarca a través dels seus actius culturals s’estrena una sèrie de vídeos per conéixer les diferents propostes culturals de la comarca.

Dins la campanya ‘Un mercat de cultura Viu, Cultura a Kilòmetre 0’, l’equip de la MACMA està treballant en entrevistes documentals de les diferents propostes culturals que existeixen a la Marina Alta, per donar a conéixer el talent prop i de proximitat. 

“Aquest projecte començà a idear-se en les reunions que l’equip de la MACMA realitzà lloc durant el març del 2020 en ple confinament domiciliari. Una de les meues preocupacions era veure com podríem reactivar i propiciar una economia circular i de proximitat” ha explicat el president, José Ramiro Pastor. 

Aquesta idea inicial, va finalitzar prenent forma en unes jornades que tingueren lloc al Ràfol d’Almúnia a octubre del 2020 amb el títol “Jornades de reflexió. Gestió cultural en temps de pandèmia” en la que participaren un elevat nombre de professionals, personal tècnic i polític dels diferents ajuntaments de la Mancomunitat. De forma paral·lela, al carrer, hi havia previst el muntatge d’un Mercat de Cultura on els diferents col·lectius i professionals culturals de la Marina Alta podrien ensenyar les seues propostes per a possibles contractacions. Malauradament, aquest Mercat de Cultura previst al carrer Major del Ràfol i degut a l’evolució preocupant de les xifres en la comarca, es va haver de deixar en parada tècnica, “I d’aquelles cendres, aquestes flames” explica la tècnica de cultura de l’entitat, “se’ns va ocòrrer la idea de produir uns vídeos de xicotet format, d’uns 4 minuts de duració, per transformar eixe Mercat de Cultura en píndoles culturals on les institucions i ciutadania en general poguéren conèixer i descobrir el potencial dels nostres actius culturals”.

És la primera fase d’una tirada que s’anirà ampliant amb altres col·lectius i grups, i en els que ja s’està començant a treballar per ampliar amb altres col·lectius i grups musicals, com per exemple els grups joves en els que la Xarxa Jove Marina Alta ja està recercant. 

Així, s’han filmat un total de 27 entrevistes entre les que podrem trobar representants de diferents estils i famílies musicals com bandes i societats musicals, colles de dolçaines, quartets, quintets, cant coral, jazz, soul, rock, pop, col·lectius de cultura popular i teatre professional; en aquesta primera entrega de propostes de #CulturaAKm0,  en la que s’ha pogut comptar amb els següenst participants: L’Oracle de l’Est, Farfullit Teatre,  Moni Poppins & Cia., L’estranya Companyia, Tarannà Teatre, Teatreres pel món, Inma RDGZ Teatre, Terato Teatre, Fran Pintadera cia., Esclafit teatre, Aljub Music, Federació valenciana de Societats Musicals, Federació valenciana de colles de dolçaines, Muixeranga de la Marina Alta, Cor de la Rectoria, Cor d’Orba, Marina Big Band, Arrels Música antiga i tradicional, Dolç Tab Jazz, Quintet Verger, Kluster Wood, Siana Soul, Reacció, La romàntica del Saladar, Túmbate Jazz, Nebulossa i Lilit i Dionís.

L’estrena del primer bloc d’aquesta série de vídeos tindrà lloc al canal de youtube de la MACMA, el proper dijous 18 de març, tot esperant empoderar i recolzar aquest sector que tant està patint les conseqüències de la Crisi Covid-19, perquè el millor, ho tenim a casa. 

 

Imatges d’algunes de les gravacions de les entrevistes.